حقیقت آن است که بیشترین دریافت ما از محیط پیرامونمان بهوسیله قوه بینایی صورت میگیرد و مغز ما علاقه زیادی به تجزیهوتحلیل اطلاعات بهصورت تصویری دارد؛ بر همین اساس اگر اطلاعرسانی و انتقال پیام به کمک تصویر صورت پذیرد، اثرگذاری و مدت ماندگاری آن در ذهن مخاطب بیشتر خواهد بود. اینجاست که اینفوگرافیکها به کمک ما میآیند.
اینفوگرافیکها نمایشگران تصویری اطلاعات و دادهها هستند که
هدف آنها ارائه سریع و ساده اطلاعات پیچیده است.
اینفوگرافی (Infographic) ترکیب دو کلمه اینفو (Information) به معنای اطلاعات و گرافیک (Graphic) است که فرهنگستان زبان و ادب فارسی «اطلاعنگاشت» را برای معادل فارسی آن برگزیده است. به تصویری گفته می شود که در آن اطلاعات، آمار و یا هرگونه دانشی در قالب تصویر و با استفاده از نمودارهای گرافیکی، چارت و سایر آیکنها و تصاویر جذاب ارائه شود و هدف آن ساده سازی فهم اطلاعات پیچیده و یا جذاب نمودن ارائه اطلاعات باشد.
ایجاد اینفوگرافیک
پس از این توضیحات اولیه لازم است بدانیم که برای تولید یک اینفوگرافیک جذاب در راستای استراتژی های محتوا یا Content Strategy، و در نتیجه رشد کسب و کار و رونق و توسعه دادن به فعالیتهای بازاریابی، چه اقداماتی باید انجام داد. برای این امر شما نیاز به انجام چهار اقدام پایه ای دارید. البته هرکدام از این بخش ها دارای جزئیاتی هم هستند. چهار بخش اصلی برای استفاده موثر از اینفوگرافیک برای موفقیت در استراتژی بازاریابی محتوا اینها هستند:
مرحله اول: انتخاب موضوع اینفوگرافیک
مهمترین هدف ایجاد و توزیع اینفوگرافیک، ارائه بهتر محتوا و بالابردن ترافیک بازدیدکنندگان است. اما چگونه اینفوگرافیک تولید کنیم؟ برای انتخاب موضوع اینفوگرافیکی که با استقبال روبرو شود و برای شما مخاطب جذب کند، می توانید از یکی از ۳ روش زیر برای انتخاب موضوع استفاده کنید:
۱. موضوعی را انتخاب کنید که مردم (یا مخاطبان هدف شما) به آن علاقه مند هستند
توصیه می کنیم برای این کار جلسه طوفان فکری با همکارانتان برگزار کنید. اینفوگرافیک هایی با موضوعات خیلی تخصصی و جزیی شده در مورد یک بعد از یک مساله خاص، شانس شما را برای ارتباط با مخاطب کاهش می دهند. مثلا تهیه یک اینفوگرافیک با موضوع میزان استفاده از شیر پر چرب در ساعات اولیه صبح در مدارس ابتدایی، حتی اگر جذاب باشد، مخاطب زیادی نخواهد داشت.
۲. یک موضوع پیچیده را با کمک اینفوگرافیک ساده سازی کنید
برای تهیه یک اینفوگرافیک جذاب لازم نیست مطلب خیلی جدیدی را ارایه کنید. از آنجایی که اینفوگرافیک، حجم زیادی از اطلاعات را با تصویر به مخاطب عرضه می کند، می توانید از این خاصیت اینفوگرافیک کمک گرفته و یک مساله پیچیده یا حتی بغرنج را ساده کنید و به گونه ای به مخاطب عرضه کنید که به سادگی آن را درک کند. می توانید یک فرآیند طولانی، یک مساله و راه حل آن، روش های اجرایی و … را با کمک اینفوگرافی، ساده سازی و عرضه کنید. مثلا روند تولید تا انبارداری یک محصول پروسه ای طولانی و پر جزییات است، اما در اینفوگرافیک و با کمک آمار و نمودار، نوشته کوتاه و آیکن ها خلاصه گویی کنید.
۳. از روندهای بازار و جامعه مخاطبتان اینفوگرافیک بسازید
بررسی کنید عموم (یا مخاطبان هدف شما) در مورد چه مطلبی صحبت می کنند. چه پدیده هایی در حال رشد و فراگیر شدن در بازار هدف شماست؟ در مورد آنها تحقیق کنید و اینفوگرافیک بسازید. رسانههای اجتماعی بهترین ابزار برای فهمیدن روندهای بازار هدف شما و استخراج آنهاست. برای مثال، روند ایجاد و افزایش استرس در کسب و کار می تواند موضوع یک اینفوگرافیک جالب باشد. در این حالت، لازم نیست راهکار ارائه کنید، فقط روندها را نمایش دهید.
مرحله دوم: برنامه ریزی و تحقیق
برای تهیه یک اینفوگرافیک با کیفیت، ابتدا باید اطلاعات مرتبط با موضوع را جمع آوری کنید. می توانید ازاطلاعات آماری مرتبط، عکس ها و چارت ها و نمودارهای مختلف استفاده کنید. نکته مهم این است که اگر اطلاعات را از جایی برداشت می کنید، حتما منبع آن را ذکر کنید. بر خلاف آنچه فکر می کنید، ذکر منبع در اطلاعات و محتوای شرکت شما می تواند نشان دهنده موثق و تحقیقی بودن اطلاعات باشد ضمن اینکه امانت داری و صداقت خود را نیز نمایان می کنید.
اینفوگرافیک شما باید حاوی یک پیام باشد، پس آن را دقیق و درست ارائه کنید. بهتر است این پیام در عنوان به گونه ای زیرکانه ارائه شود. حتما از کلمات کلیدی در عنوان اینفوگرافی خود استفاده کنید.
مرحله سوم: طراحی اینفوگرافیک
برای ایجاد اینفوگرافیک می توانید آن را به یک شرکت تخصصی در حوزه طراحی اینفوگرافیک برون سپاری کنید یا خودتان آن را طراحی کنید. وب سایت های زیر شما را در تهیه اینفوگرافیک یاری می کنند:
- مرکز تخصصی اینفونگاره
- مرکز تخصصی اینفوگرافیکس
- مرکز تخصصی اینفوگرام
و البته متخصصین این حوزه طراحان گرافیک هستند.
مرحله سوم: اینفوگرافیک خود را پخش کنید
پلت فرم یا بسترهایی که می توانید اینفوگرافیک خود را منتشر کنید متفاوت هستند مانند: پوستر، بروشور، رسانه های مکتوب، رسانه های تصویری، وبسایت و تبلیغات محیطی.
برای توزیع و رساندن محتوای اینفوگرافیک خود به مخاطب، بهتر است ابتدا آن را روی وبلاگ یا وب سایت خود بگذارید، سپس آن را روی رسانههای اجتماعی پست کنید. با این روش ترافیک را به سایت خود می برید. همچنین می توانید از روی آن یک ویدیو تهیه کنید و روی سایتهای به اشتراک گذاری ویدیو ارسال کنید.
یکی از بهترین راه های استفاده از اینفوگرافیک ها برای برندسازی و روابط عمومی شما، ارسال آن برای رسانه هاست. خبرنگاران و رسانه ها از اینفوگرافیک های با کیفیت استقبال می کنند و معمولا آن را با امضای خود شما در پایین تصویر منتشر می کنند. به این ترتیب توانسته اید برای خود «رسانه اکتسابی» یا Earned Media به دست آورید و نام خود را در برابر مخاطبان آن رسانه قرار دهید.
ابعاد اینفوگرافیک
به طور کلی، عرض اینفوگرافیک ایده آل نباید بیش از 600 پیکسل باشد و طول آن نباید از 1800 پیکسل باشد. تا در محیط سایت بخوبی نمایش داده شود. شبکه های اجتماعی جدید نیز برای ابعاد اینفوگرافیک سایز 2048x 2048 پیکسل را پیشنهاد می کنند.
با این حال توجه داشته باشید با توجه به بستر مورد نظر برای انتشار اینفوگرافی خود سایز آن را مشخص کنید.
انواع اینفوگرافیک از لحاظ ساختاری
- ایستا : کلیه اطلاعات در یک نگاه بهصورت یک تصویر واحد نمایش داده میشوند.
- پویا: اطلاعات در یک توالی خطی بهصورت متحرک و انیمیشن ارائه میشوند.
- تعاملی: اطلاعات معمولاً در بستر وب و بنا به انتخاب کاربر به نمایش در میآید.
- فیزیکی : اطلاعات در قالب یک حجم یا ماکت سهبعدی نشان داده میشود.
اینفوگرافیک ها می توانند بصورت موشن نیز ارایه شوند که از جذابیت بیشتری در حرکت،موزیک و صداگذاری برخوردار خواهد شد.
یک نمونه اینفوگرافیک ثابت و یک نمونه اینفوگرافیک متحرک در ادامه ببینید.
لینک نمونه

